петък, 15 декември 2017 г.

Пилешки крилца с конфитюр от сливи



Продукти:

600 г. пилешки крилца
2 с. л. конфитюр от сливи
1 ск. чесън нарязана на ситно
1 к. л. нарязан на ситно джинджифил
2 с. л. кафява захар
1 с. л. светъл соев сос
1 с. л. тъмен соев сос
1 с. л. сос "Хойсин"
1 ч. л. чили олио
1/2 к. л. 5-те подправки

Приготвяне:

  • Пилешките крилца се пърлят, ако е необходимо и се разрязват на две части.
  • В дълбока купа се смесват останалите продукти, добавят се крилцата и се разбърква.
  • Купата се покрива с фолио и се оставя да престои една нощ в хладилник.
  • Маринованите крилца се нареждат в тава, покриват се фолио и се пекат в умерена фурна около 30 минути.
  • Фолиото се маха и се пекат до готовност, като от време на време се намазват със соса от печенето.



Няма коментари:

Публикуване на коментар