Продукти: свинско бон филе 1 гл. лук 25 г. краве масло 30 мл. коняк 100 мл. сметана за готвене 1 к. л. зелен пипер 1 ч. л. шарен пипер 1 кубче местен бульон подправки за месо Приготвяне:
Месото се нарязва на шайби с дебелина около 1 1/2 см. и се поръсва с подправките за месо и малко сол.
Парчетата месо се пържат от двете страни в загряното с малко олио краве масло.
В същата мазнина се запържва нарязания на ситно лук, докато придобие златист цвят.
Добавя се натрашения бульон, пипера, изсипва се коняка и се фламбира.
Получената смес се пасира и се връща на котлона заедно със сметаната.
Вари се още няколко минути, докато соса се сгъсти и се сваля от огъня.
Месото се залива със соса и се гарнира с карамелизирани моркови.