Категории
(Преместване във...)
Заешко месо
Пилешки крилца
Крокети
Ориз
Варива
Кюфтета и бургери
Риба
Варени яйца
Субпродукти
▼
Продукти:
2 тиквички
2- 3 сварени яйца
2 консерви риба тон
4 слайса бекон
10 с. л. пържен домат
2-3 с. л. сос барбекю
моцарела
копър
Приготвяне:
Тиквичките се разрязват по дължина, с лъжичка се издълбава сърцевината и се бланшират за 2-3 минути във вряща подсолена вода. В малко мазнина се запържва нарязаната на ситно сърцевина от тиквичките и бекона. Добавят се нарязаните яйца, отцедената риба, домата, соса барбекю, копър, сол на вкус и се разбърква. Тиквичките се напълват с получената смес и се нареждат в тава покрита с хартия за печене. Поръсват се с настъргана моцарела и се запичат в предварително загряна фурна за 20- 25 минути.
Продукти:
1 свинско бонфиле
1 праскова от консерва
4 слайса бекон
2 слайса шунка
50 г. моцарела
Приготвяне:
Филето се разрязва надлъжно без да се отрязва докрай, така че да се получи като отворена книга. Върху него се слага стреч фолио и се начуква за да се изтъни. Поръсва се от двете страни със сол и черен пипер. Нареждат се слайсовете бекон и шунка. В широката част на месото се слага нарязаната праскова, завива се на стегнато руло и се затваря с помощта на клечки за зъби. Рулото се слага в намазнена тава и се пече на 180ºC около 20 минути. Малко преди месото да е готово се изважда, махат се клечките за зъби, поръсва се с настъргана моцарела и се връща във фурната, докато сиренето се разтопи.
Продукти:
320 г. ориз
250 г. гъби
1/2 гл. лук
1 ск. чесън
100 мл. бяло вино
2 шепи сушена коприва
1 сушена чушка
800 мл. пилешки бульон
25 г. краве масло
40 г. сирене манчего
зехтин
Приготвяне:
Копривата се сварява с чушката, след това се прецеждат и се пасират. В загряна мазнина се запържват нарязаните на ситно лук и чесън, докато омекнат. Към тях се добавят нарязаните гъби. Прибавя се ориза и се запържва, докато стане прозрачен. Изсипва се виното и няколко минути след това се добавя копривата. Изсипва се по 1 черпак от затопления пилешки бульон и се разбърква непрекъснато, докато течността се попие от ориза. Същото се повтаря, докато ориза поеме целият бульон и придобие кремообразна консистенция. Сваля се от огъня, добавя се кравето масло, настърганото сирене и се разбърква.
Продукти:
300 г. филе секрето
2 с. л. сок от портокал
сушен чесън
риган
подправки за месо
зехтин
за гарнитура:
1 зелена чушка
1 червена чушка
1 оранжева чушка
3- 4 ск. чесън
оцет
картофено пюре
Приготвяне:
В подходящ съд се смесват подправките с портокаловия сок и струйка зехтин. Филето се натрива с получената смес и се оставя да се маринова в хладилник за няколко часа. Чушките се почистват от дръжките и се пържат заедно с целите необелени скилидки чесън на слаб огън в обилно количество мазнина. Изпържените чушки се нарязват и към тях се добавя обеления и намачкан чесън и се подправят със сол и оцет на вкус. Месото се пече в нагорещен и леко намазнен тиган за 3- 4 минути от всяка страна. След това се поръсва със сол и се оставя да почине за1- 2 минути. Филето се нарязва и се сервира с чушките и картофено пюре.
Продукти: 1 рак морски бивол
2 ч. ориз
1 зелена чушка
1 ч. едър замразен боб
6 малки калмара
1/2 гл. лук
1 ск. чесън
1 ск. черен чесън
2 с. л.пържен домат
5 1/2 ч. рибен бульон
подправки за паеля
Приготвяне:
Рака се измива под студена течаща вода, и след това се отделят краката и щипките. Обръщаме рака с главата надолу и с помощта на нож отваряме тригълната част. Отваряме черупката, като внимваме да не я счупим. Месото( бялата част) и коралът ( червената част) се запазват, а сивите триъгълни парчета отстрани са хрилете се изхвърлят. В паеля се загрява мазнина. В нея за кратко се запържват краката и щипките на рака, и след това се изваждат. В същата мазнина се запържват нарязаните на ситно лук, чесън и чушка. При непрекъснато разбъркване се добавят калмарите, боба и накрая ориза. Прибавя се домата, подправките и бульона. Вари се 5 минути на силен огън, след това огъня се намалява. След 10 минути готвене се поставят парчетата рак отгоре и се вари до готовност.
Продукти:
400 г. сварен боб
2 ск. чесън
1 ч. л. паста от трюфел
1 бр. пилешки гърди
1 с. л. каперси
2 с. л. маслини
100 мл. бяло вино
риган
брашно
30 г. краве масло
2 с. л. зехтин
Приготвяне:
В малко мазнина се запържва нарязания на ситно чесън, докато придобие златист цвят. Към него се добавя отцедения боб и пастата от трюфел. Разбърква се добре и се сваля от огъня. Пилешките гърди се нарязват на тънки парчета и се поръсват със сол и черен пипер. В тиган се загрява кравето масло и зехтина. Месото се овалва в брашно и се пържи в загряната мазнина до златисто. Поръсва се с 1 с.л. брашно и залива с виното. След като виното се изпари се добавят каперсите, маслиниите, ригана и малко вода. След няколко минути се сваля от огъня. Филенцата се сервират върху боба и се поръсват със соса от готвенето.