Продукти:
4-5 стръка селъри
150 г. сирене крема
150 г. пушена сьомга
2 с. л. сметана
1 с. л. кетчуп
1 с. л. майонеза
лимонов сок на вкус
1-2 с. л. фъстъци
Приготвяне:
- В подходящ съд заедно се слагат сиренето, сьомгата, сметаната, кетчупа, майонезата и лимоновия сок и се пасират, докато се получи гладка еднородна смес.
- Така приготвения мус се изсипва в готварски пош и се оставя да се охлади.
- Селърито се измива, махат се жилките и се реже на парчета с дължина около 10 см.
- Сместа се шприцова в каналчетата на селърито и се украсява със запечени на тиган фъстъци.
Няма коментари:
Публикуване на коментар