Продукти:
1/2 заек
1 гл. лук
2 ск. чесън
2 моркова
1 шепа сушени сливи
200 мл. червено вино
3 с. л. пържен домат
1 ч. л. червен пипер
мащерка
черен пипер на зърна
1 с. л. брашно
олио
Приготвяне:
- Заека се нарязва на порции, овалва се в брашно и се запържва в сгорещена мазнина.
- В същата мазнина се запържва нарязаните на ситно лук и чесън, докато придобият златист цвят.
- Добавят се морковите, червения пипер, пържения домат и виното.
- След това се прибавя месото, сливите, мащерката и се налива бульон, колкото да покрие продуктите.
- Подправя се със сол и се оставя да къкри на тих огън до готовност.
- Яхнията се сгъстява с брашното размито в малко студена вода.
Няма коментари:
Публикуване на коментар