Продукти:
200 г. салата фелд
1 бр. авокадо
150 г. ягоди
120 г. прясно сирене
1 шепа филирани бадеми
сол на вкус
За дресинга:
1 с. л. горчица
1 ч. л. мед
2 с. л. зехтин
1 с. л. балсамов оцет
Приготвяне:
- Салатата се измива, подсушава и се поставя в салтиера.
- Ягодите също се измиват, нарязват се на шайби и се разпръскват върху нея.
- Авокадото се разрязва на две и внимателно се маха костилката. С помощта на лъжица се изважда и се нарязва на кубчета.
- Сиренето се нарязва и също се добавя към салатата.
- Всички продукти за дресинга се смесват, разбърква се енергично и се оставя да се охлади.
- Салатата се полива с така приготвения дресинг и се поръсва с филираните бадеми.
Няма коментари:
Публикуване на коментар