Продукти:
700 г. агнешко месо
300 г. гъби
500 г. спанак
3-4 стръка зелен лук
2 скилидки чесън
1 с. л. доматено пюре
1 с. л. брашно
1 1/2 ч. л. червен пипер
70 мл. олио
2 с. л. магданоз
1 с. л. джоджен
сол на вкус
черен пипер на вкус
Приготвяне:
- Месото се измива, подсушава се, нарязва се на хапки и се поръсва със сол и черен пипер.
- Слага се да се запържи леко от всички страни в сгорещената мазнина с целите скилидки чесън.
- След това се изважда в чиния.
- В същата мазнина се прибавят последователно нарязаните на едро гъби, ситно нарязаният лук и се запържва, като се разбърква от време на време, докато омекнат зеленчуците.
- Поръсва се с брашното, червения пипер, разбърква се добре и се добавя разтвореното в гореща вода доматено пюре.
- Прибавя се спанака, който предварително е измит и нарязан на ивици и месото.
- Ястието се залива с толкова гореща вода, колкото да покрие продуктите и се оставя да къкри на слаб огън.
- Когато месото е почти готово се прибавят нарязаните на ситно магданоз и джоджен.
- Ястието се поднася топло.
Няма коментари:
Публикуване на коментар