четвъртък, 5 януари 2017 г.

Салата от рукола, мандарини и патешки хамон





Продукти:

150 г. рукола
2-3 мандарини
10-15 черни маслини
50 г. патешки хамон
2 с. л. натрошени орехи
1 щипка захар
2 с. л. оцет
4 с. л. зехтин
сол

Приготвяне:

  • В купичка се смесват зехтина, оцета, захарта, малко сол, настърганата кора от едната мандарина и се разбъркват добре.
  • Руколата се измива, отцежда се и се поставя в купа.
  • Добавят се обелените и нарязани на малки парчета мандарини, маслините, винегрета и се разбърква.
  • Върху салатата се нарежда хамона и се поръсва с натрошени орехи.
Източник: Saber Cocinar


Няма коментари:

Публикуване на коментар