Продукти:
250 г. паста
1 гл. лук
2 бр. зелена чушка
2 бр. домат
2 ск. чесън
100 мл. бяло вино
100 мл. рибен бульон
8 г. мастило от сепия
4 с. л. зехтин
Приготвяне:
- В тенджерка се загрява зехтина и се запържват ситно нарязаните лук, чесън и чушки, докато омекнат.
- Добавя се предварително обелените и настъргани домати.
- Изсипва се виното, мастилото разтворено в бульона и се оставя да къкри на слаб огън 15-20 минути, като периодично се разбърква.
- Пасира се, докато се получи сос с гладка консистенция.
- Пастата се сварява в тенджера с подсолена вряща вода според указанието на опаковката.
- Прецежда се и се разбърква със соса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар