събота, 28 януари 2017 г.

Паста с мастило от сепия




Продукти:

250 г. паста
1 гл. лук
2 бр. зелена чушка
2 бр. домат
2 ск. чесън
100 мл. бяло вино
100 мл. рибен бульон
8 г. мастило от сепия
4 с. л. зехтин

Приготвяне:

  • В тенджерка се загрява зехтина и се запържват ситно нарязаните лук, чесън и чушки, докато омекнат.
  • Добавя се предварително обелените и настъргани домати.
  • Изсипва се виното, мастилото разтворено в бульона и се оставя да къкри на слаб огън 15-20 минути, като периодично се разбърква.
  • Пасира се, докато се получи сос с гладка консистенция.
  • Пастата се сварява в тенджера с подсолена вряща вода според указанието на опаковката.
  • Прецежда се и се разбърква със соса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар