петък, 2 ноември 2018 г.

Голямо кюфте с картофи на фурна



Продукти:

5- 6 картофа
450 г. кайма
1/2 гл. лук
2 кисели краставички
50 г. кашкавал
50 мл. бяло вино
подравки за месо
магданоз
чубрица
червен пипер

Приготвяне:

  • Към каймата се добавя нарязаният на ситно лук, магданоза, яйцето, подправките и сол на вкус.
  • Омесва се добре, покрива се със стреч фолио и се оставя в хладилник за няколко часа, за да поеме добре подправките.
  • След това към нея се прибавят нарязаните на кубчета кисели краставички и кашкавала.
  • В центъра на намазнена тава се оформя кюфте и около него се нареждат нарязаните картофи.
  • Поръсват се олио, червен пипер, чубрица и сол на вкус.
  • Налива се малко вода, бялото вино и се пече около 40-45 минути в умерена фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар