Продукти:
2 ч. ориз
2 обезкостени пилешки бутчета
5 гл. артишок
1/ 2 червена чушка
1/2 тиквичка
1 шепа бакла
1/2 стрък праз лук
2 ск. чесън
1 ч. л. паста от сушени чушки
2 с. л. пържен домат
6 ч. пилешки бульон
шафран
зехтин
Приготвяне:
- Месото се нарязва на хапки и се запържвав широка тава, докато придобие златист цвят.
- В същата мазнина се запържват наситнените праз лук и чесън.
- Добавя се чушката нарязана на ивици, тиквичката на кубчета, артишока и баклата.
- След като зеленчуците омекнат при непрекъснато разбъркване се прибавят домата, пастата от сушени чушки, шафрана и ориза.
- Връща се месото, изсипва се бульона и се вари на среден огън, без да се разбърква, докато течноста се изпари.
- Паелята се сваля от огъня, покрива се с чиста кърпа и се оставя да почине за 5-10 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар