неделя, 21 юли 2019 г.

Салата Фризе с бекон и поширано яйце



Продукти:

салата Фризе
червен лук
бекон
яйца
черен пипер
зехтин
сол
оцет

Приготвяне:

  • Бекона се нарязва на кубчета и се запържва в тиган с незалепващо покритие, докато мазнината се стопи.
  • Салатата се нарязва и към нея се добавя нарязания на полумесеци лук, бекона, зехтина, сол на вкус и се разбърква.
  • В тенджера с вряща вода се сипват 1-2 с. л. оцет, малко сол и с помощта на лъжица водата се завихря.
  • Яйцето се счупва в малка чаша и внимателно от ниско се пуска в центъра на водовъртежа.
  • След 2-3 минути се изважда с помощта на решетъчна лъжица и същото се повтаря с оставалите яйца. 
  • Салатата се разпределя в чинии и най- отгоре във всяка се слага по едно поширано яйце.

Няма коментари:

Публикуване на коментар