Продукти:
салата Фризе
червен лук
бекон
яйца
черен пипер
зехтин
сол
оцет
Приготвяне:
- Бекона се нарязва на кубчета и се запържва в тиган с незалепващо покритие, докато мазнината се стопи.
- Салатата се нарязва и към нея се добавя нарязания на полумесеци лук, бекона, зехтина, сол на вкус и се разбърква.
- В тенджера с вряща вода се сипват 1-2 с. л. оцет, малко сол и с помощта на лъжица водата се завихря.
- Яйцето се счупва в малка чаша и внимателно от ниско се пуска в центъра на водовъртежа.
- След 2-3 минути се изважда с помощта на решетъчна лъжица и същото се повтаря с оставалите яйца.
- Салатата се разпределя в чинии и най- отгоре във всяка се слага по едно поширано яйце.
Няма коментари:
Публикуване на коментар