Продукти:
600 г. калкан
200 г. зелен боб
10- 12 чери домати
1 гл. лук
2 ск. чесън
50 мл. бяло вино
1 помело
риган
черен пипер
зехтин
сол
Приготвяне:
- Рибата се почиства, измива и нарязва.
- Поръсва се със сол и се оставя да престои за 15- 20 минути.
- В малко мазнина се запържва нарязания лук, докато омекне.
- След това към него се добавят нарязаните чесън и зелен боб.
- Накрая се прибавят разполовените чери домати, поръсва се с риган, черен пипер и сол на вкус.
- Разбърква се на слаб огън 4-5 минути, изсипва се виното, и след като се редуцира се сваля от огъня.
- Рибата се пържи в леко намазнен тиган заедно с помелото нарязано на шайби.
- Калкана се сервира със зеленчуците и помелото.
Няма коментари:
Публикуване на коментар