Продукти:
1 калкан
брашно за паниране на риба
за ореховия сос:
1/2 ч. орехи
1/2 филия черен хляб
4 ск. чесън
3 с. л. олио
2 с. л. оцет
Приготвяне:
- Рибата се почиства, измива и се нарязва на ивици с дебелина около 1 1/2– 2 см.
- Поръсва се със сол и се оставя да престои около 15–20 минути.
- Парчетата риба се овалват в брашно и се пържат в сгорещено олио до златисто.
- За приготвянето на соса в чопъра се слагат орехите, обелените скилидки чесън, предварително накисната и изстискана филия хляб, олиото, оцета и всичко се смила до получаване на хомогенна смес.
- Сместа подправя със сол на вкус и се разрежда с малко вода, докато се получи умерено гъст сос.
- Изпържената риба се поднася с ореховия сос и резенчета лимон.
Няма коментари:
Публикуване на коментар