Продукти:
450 г. замразен едър боб
450 г. бели миди
1/2 гл. лук
2 ск. чесън
1 морков
1 с. л. брашно
100 мл. бяло вино
500 мл. рибен бульон
4-5 нишки шафран
1 дафинов лист
магданоз
зехтин
Приготвяне:
- В загряна мазнина се запържват нарязаните на ситно лук, морков и чесън.
- Към тях при непрекъснато разбъркване се добавя брашното и шафрана.
- Изсипва се виното и се разбърква, докато алкохола се изпари.
- Прибавя се бульона, боба и дафиновия лист и се вари на среден огън около 15- 20 минути.
- След това се добавят мидите, нарязания на ситно магданоз и след 3- 4 минути се сваля от огъня.


Няма коментари:
Публикуване на коментар