събота, 11 октомври 2025 г.

Картофени крокети с пушена скумрия

 


Продукти:

150-200 г. пушена скумрия

550 г. картофи

2 кисели краставички

1 яйце

3- 4 с.  л. галета

черен пипер

Приготвяне:

  • Картофите се обелват, нарязват на кубчета и се варят на пара.
  • Рибата се почиства от кожата и костите.
  • В купа се слагат картофите и рибата и се намачкват с вилица.
  • Добавя се яйцето, черен пипер и сол на вкус, нарязаните на ситно краставички, галета и се разбърква до получаване на хомогенна смес.
  • С помощта на две лъжици се оформят крокети и се пържат в сгорещено олио до златисто.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар