Продукти:
350 г. пилешки гърди
250 г. печурки
1 гл. лук
2 скилидки чесън
1 парче, около 3 см. галангал
1 стрък лимонова трева
2 листа от кефир лайм
сокът от 1 лайм
2 - 3 пресни люти чушлета
няколко стръка пресен кориандър
500 мл. пилешки бульон
400 мл. кокосово мляко
2 с. л. рибен сос
сол на вкус
щипка кафява захар
Приготвяне:
- В тенджера се загрява пилешкия бульон и млякото. След, като заври се добавят чушлетата разрязани по дължина и почистени от семките, галангалът нарязан на шайби, смачканите с нож цели скилидки чесън, лимонената трева,която предварително се почиства от по твърдата външна обвивка и се нарязва на шайби и листата от кефир лайм.
- Вари се 3 - 4 мин. на умерен огън, докато си пуснат аромата.
- Добавят се предварително измитите и нарязани на по - едри парчета пилешки гърди, лукът също нарязан на едро, солта и захарта. Разбърква се добре и се оставя да къкри на тих огън.
- След като пилешкото месо е сварено се добавят нарязаните на шайби гъби и се вари още 2 - 3 минути.
- След като супата е готова се добавя рибеният сос и прясно изцеденият сок от лайма.
* Понеже лимонената трева и галангалът са по - твърди не се консумират.
Рецептата е адаптирана от тук
Вижте още Рецептата е адаптирана от тук
Няма коментари:
Публикуване на коментар