Продукти:
2 яйца
85 г. захар
40 г. брашно
40 г. царевично нишесте
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. какао
200 - 300 г. кувертюр тъмен шоколад
30 мл. ром
200 г. кокосови стърготини
Приготвяне:
- Фурната се загрява предварително на 180 ºC.
- Разделят се белтъците от жълтъците. Жълтъците се разбиват с половината захар и 1 с. л. топла вода.
- Белтъците се разбиват на сняг с останалата захар и се добавят към жълтъците.
- Пресява се брашното, нишестето, бакпулвера и какаото и се добавят към яйчена смес, като се разбърква внимателно.
- В тава с размер 22 х 22 см., предварително помазана с малко масло и брашно или покрита с хартия за печене и се изсипва сместа.
- Пече се около 20 мин.
- Изважда се от тавата и се оставя да се охлади напълно.
- Нарязва се на квадрати около 3 см.
- Шоколада се нарязва на парчета и се разтопява на водна баня. Добавя се рома и се разбърква добре.
- Кубчетата се овалват първо в шоколадовия сос ( на мен ми беше по - лесно да ги намажа със силиконова четка ) и се оставят за няколко минути върху решетка и след това в кокосовите стърготини.
Вижте още



Няма коментари:
Публикуване на коментар