Продукти:
250 г. оризови нудълс
200 г. тиква
50 г. спанак
6 с. л. олио
2 с. л. мед
9 с. л. светъл соев сос
1 с. л. сусам
Приготвяне:
- Оризовите нудълс се сваряват според инструкцията на производителя, като се разбъркват от време за да не се слепят помежду си. След което се изцеждат и се измиват под течаща студена вода.
- Тиквата се обелва, почиства се от семките и се нарязва на по широки ивици. Спанака се измива и се нарязва.
- В силно сгорещен уок или дълбок тиган се загрява олиото и се запържва за 4-5 минути тиквата. Добавя се меда и соевия сос и се оставя да се редуцира.
- Прибавят се сварените нудълс и спанака, като се разбърква внимателно на умерен огън до готовност на спанака.
- Сервират се докато са горещи поръсени със сусам.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар