Продукти:
300 г. пюре от райска ябълка
150 мл. вода
50 г. кафява захар
25 мл. натурален портокалов сок
200 мл. сметана за разбиване, 35% масленост
щипка канела
Приготвяне:
- В тенжерка се слагат да заврят водата и захарта, докато се получи сироп.
- Плодът се измива, обелва се, почиства се от белите нишки и семената, поръсва се с канела и се пасира.
- Към пюрето се добавя охладеният захарен сироп, портокаловият сок и се разбърква добре.
- С помощта на миксер се разбива сметаната и също се прибавя към пюрето.
- Сместа се разбърква добре, изсипва се в кутия за замразяване и се оставя във фризер, като периодично се разбърква.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар