Продукти:
500 г. домати
1 филия хляб
2 с. л. доматен концентрат
1/4 гл. лук
1 ск. чесън
1 яйце
2 с. л. сирене
4 с. л. брашно
8 с. л. галета
1 ч. л. бакпулвер
мащерка
риган
Приготвяне:
- С помощта на остър нож доматите се цепват на кръст от долната страна.
- Пускат се във вряща вода за няколко секунди и се изваждат.
- След като се охладят се обелват и се смилат в блендер заедно с хляба.
- Към получената смес се добавя яйцето, доматения концентрат, нарязаните на ситно лук и чесън, натрошеното сирене, брашното, галетата, бакпулвера и подправките.
- Разбърква се добре и се оставя в хладилник за 1-2 часа.
- С лъжица се взима колкото орех и се пуска в сгорещена мазнина.
- Пържат се до златисто и след това върху кухненска хартия, се отцеждат от излишната мазнина.
Няма коментари:
Публикуване на коментар