събота, 1 септември 2018 г.

Ориз с пилешко и зеленчуци



Продукти:

2 пилешки бутчета
1 стрък селъри
2-3 стръка магданоз
2 ч. ориз
2 моркова
140 г. царевица от консерва
1 гл. лук
1 ч. л. жълто ахи
подправки за месо
чубрица
олио

Приготвяне:

  • Пилешките бутчета се измиват и се сваряват в тенджера под налягане заедно с единия морков, магданоза, селърито, 1/4 гл. лук и сол на вкус.
  • След това бульона се прецежда и запазва, а бутчетата се обезкостяват и месото се накъсва.
  • В сгорещена мазнина се запържват, докато омекнат останалия лук и моркова.
  • Прибавя се оризът и се пържи, докато стане прозрачен.
  • След това се добавя жълтото ахи, месото, царевицата и подправките.
  • Сместа се прехвърля в тава и се залива се с 6 ч. ч. бульон от варенето.
  • Ястието се пече в умерена фурна, до готовност на ориза.

Няма коментари:

Публикуване на коментар