понеделник, 24 септември 2018 г.

Манджа със зелен боб, картофи и тиквички



Продукти:

400 г. картофи
300 г. зелен боб
300 г. тиквички
450 г. домат
1 морков
1 гл. лук
1/2 ч. л. червен пипер
2-3 стръка девисил
олио
сол

Приготвяне:

  • Зеления боб се почиства, измива се добре и се нарязва.
  • Картофите се обелват, измиват и се нарязват на кубчета.
  • Тиквичката се измива и се нарязва на ситно.
  • Морковът се обелва и се нарязва на колелца.
  • Главата лук се обелва, измива и нарязва на ситно.
  • В тенджера се налива олио и за 3-4 минути се запържва лука, като се разбърква непрекъснато с дървена лъжица.
  • Добавят се подготвените зеленчуци, поръсва се със сол и се доливат 2-3 ч. ч. вода.
  • Похлупва се с капак, и след като заври се добавя настъргания домат.
  • Оставя се да къкри  на тих огън до готовност.
  • Малко преди да се свали от огъня се поръсва с червен пипер и нарязан на ситно девисил.
* Източник: Кухнята на Ванга

Няма коментари:

Публикуване на коментар