петък, 12 октомври 2018 г.

Критараки с калмари




Продукти:

250 г. паста критараки
250 г. калмари
750 мл. вода
1/2 гл. лук
2 ск. чесън
3 с. л. пържен домат
1 куб. рибен бульон
1 дафинов лист
магданоз
зехтин

Приготвяне:

  • Калмарите се почистват, измиват и се нарязват на шайби.
  • В сгорещен зехтин се запържват нарязаните на ситно лук и чесън, докато придобият златист цвят.
  • Добавят се калмарите, домата, натрошения бульон, дафиновия лист и се запържва няколко минути, като се разбърква непрекъснато.
  • Накрая се прибавя пастата, водата, наситнен магданоз и сол на вкус.
  • Ястието се оставя да къри на умерен огън до готовност, като от време на време се разбърква.

Няма коментари:

Публикуване на коментар