Продукти:
250 г. обезсолена треска
2 ск. чесън
1 с. л. магданоз
1 яйце
100 г. брашно
140 мл. вода
1 ч. л. бакпулвер
1 щипка жълта готварска боя
Приготвяне:
- Рибата се покрива с вода и 2-3 минути, след като заври се сваля от огъня.
- Почиства се от кожата и костите и заедно с чесъна и магданоза се нарязва на ситно в чопъра.
- Яйцето се разбива с пресятото брашно, водата, боята и бакпулвера.
- Добавя се рибата, разбърква се добре и се оставя да престои в хладилник за 10-15 минути.
- С лъжица се взима от сместа, колкото орех и се пуска в сгорещеното олио.
- Пържат се до златисто и върху кухненска хартия се отцеждат от излишната мазнина.
Няма коментари:
Публикуване на коментар