петък, 12 октомври 2018 г.

Бухтички от треска



Продукти:

250 г. обезсолена треска
2 ск. чесън
1 с. л. магданоз
1 яйце
100 г. брашно
140 мл. вода
1 ч. л. бакпулвер
1 щипка жълта готварска боя

Приготвяне:
  • Рибата се покрива с вода и 2-3 минути, след като заври се сваля от огъня.
  • Почиства се от кожата и костите и заедно с чесъна и магданоза се нарязва на ситно в чопъра.
  • Яйцето се разбива с пресятото брашно, водата, боята и бакпулвера.
  • Добавя се рибата, разбърква се добре и се оставя да престои в хладилник за 10-15 минути.
  • С лъжица се взима от сместа, колкото орех и се пуска в сгорещеното олио.
  • Пържат се до златисто и върху кухненска хартия се отцеждат от излишната мазнина.

Няма коментари:

Публикуване на коментар