Продукти:
1 бр. пилешки гърди
1 гл. броколи
3-4 ск. чесън
1 с. л. брашно
500 мл. прясно мляко
100 г. сирене " Гауда"
олио
подправки за месо
Приготвяне:
- Пилешкото месо се нарязва на хапки и се поръсва с подправките за месо и малко сол.
- Броколите се измиват добре, накъсват се на розички и се бланшират във вряща подсолена вода за 30-40 секунди.
- Месото се запържва в сгорещеното олио, докато придобие златист цвят и се изважда.
- В същата мазнина последователно се запържват нарязания на ситно чесън и брашното.
- При непрекъснато разбъркване постепенно се добавя прясното мляко, докато се получи гладък сос без бучки.
- Прибавя се пилешкото месо, броколите, настърганото сирене, разбърква се добре и се сваля от огъня.
Няма коментари:
Публикуване на коментар