Продукти:
250 г. боб
1 морков
1/4 червена чушка
1/2 гл. лук
2 ск. чесън
200 г. смлян домат
1 свинско краче
100 г. чоризо
70 мл. бяло вино
1 ч. л. червен пипер
1 дафинов лист
1 сухо люто чушле
чубрица
Приготвяне:
- Боба се измива и се накисва от вечерта в студена вода.
- В загряна мазнина се запържват до омекване нарязаните лук, чесън, чушка и морков.
- Добавя се домата, бялото вино, чушлето и се разбърква непрекъснато няколко минути, докато се изпари водата.
- Прибавя се нарязаното чоризо, червения пипер, дафиновия лист, чубрицата, крачето, боба и се разбърква добре.
- Залива се с вода малко над нивото на продуктите и се вари в тенджера под налягане около 20-25 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар