събота, 23 февруари 2019 г.

Боб с чоризо и свинско краче



Продукти:

250 г. боб
1 морков
1/4 червена чушка
1/2 гл. лук
2 ск. чесън
200 г. смлян домат
1 свинско краче
100 г. чоризо
70 мл. бяло вино
1 ч. л. червен пипер
1 дафинов лист
1 сухо люто чушле
чубрица

Приготвяне:

  • Боба се измива и се накисва от вечерта в студена вода.
  • В загряна мазнина се запържват до омекване нарязаните лук, чесън, чушка и морков.
  • Добавя се домата, бялото вино, чушлето и се разбърква непрекъснато няколко минути, докато се изпари водата.
  • Прибавя се нарязаното чоризо, червения пипер, дафиновия лист, чубрицата, крачето, боба и се разбърква добре.
  • Залива се с вода малко над нивото на продуктите и се вари в тенджера под налягане около 20-25 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар