Продукти:
250 г. паста критараки
2 пилешки бутчета
1 ск. чесън
1/2 гл. лук
160 г. печурки
200 г. нарязан домат от консерва
1/4 червена чушка
50 мл. бяло вино
1 ч. л. вегета
чубрица
канела
олио
Приготвяне:
- Пилешките бутчета се поръсват със сол и се пържат за кратко в сгорещена мазнина.
- След това се слагат в тава с 1 необелена скилидка чесън и се пекат на 220°С около 25-30 минути.
- В дълбок тиган се загрява мазнина и се пържи нарязания на ситно лук, докато омекне.
- Към него се добавя пастата, виното, нарязаните гъби, чушката, около 100 мл. вода и се разбърква непрекъснато, докато течността се изпари.
- Сместа се прехвърля в тавата с бутчетата, добавя се домата, вегетата, чубрица и канела на всус и 500 мл. топла вода.
- Тавата се покрива с намокрена в студена вода хартия за печене и се пече на 180°С още 30 минути.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар