Продукти:
250 г. паста орзо
150 г. пипала от калмар
100 г. сепия
1 морков
1/2 гл. лук
2 ск. чесън
750 мл. бульон от скариди
2 с. л. пържен домат от консерва
5- 6 нишки препечен шафран
магданоз
Приготвяне:
- Пипалата от калмар се измиват много добре, отцеждат се и се подсушават.
- В сгорещен зехтин се запържват нарязаните на ситно лук и чесън и моркова нарязан на кубчета.
- Добавят се пипалата от калмара, нарязаната сепия и се запържват няколко минути, като се разбърква непрекъснато.
- След това последователно се прибавя шафрана, домата, пастата и бульона.
- Ястието се оставя да къри на умерен огън до готовност, като от време на време се разбърква.
- След като се свали от огъня се поръсва с нарязан на ситно магданоз.



Няма коментари:
Публикуване на коментар