Продукти:
1 ч. леща мунг дал
1 ск. чесън
1/2 гл. лук
магданоз
1 с. л. чили пикле
1/2 к. л. куркума
1/2 к. л. гарам масала
1/2 к. л. кориандър
1/2 к. л. червен пипер
1/2 к. л. подправки за месо
1 к. л. сол
Приготвяне:
- Лещата се измива и се накисва в студена вода за 1 нощ.
- След това се отцежда и се смила в блендер заедно с чесъна и 2- 3 с. л. вода.
- Получената паста се смесва с нарязаните на ситно лук, магдаоз, чили, подправките и се разбърква добре.
- С чаена лъжица се взима от сместа и се пържи в сгорещено олио, докато се зачервят.
Няма коментари:
Публикуване на коментар