четвъртък, 30 ноември 2017 г.

Карфиол пакора



Продукти:

1 гл. карфиол
140 г. брашно от нахут
170 мл. студена вода
1 ч. л. кориандър
1 к. л. гарам масала
1 ч. л. сол
1/2 к. л. куркума
1/2 к. л. лют пипер
1 с. л. олио
1 ч. л. лимонов сок

Приготвяне:

  • За приготвяне на пастата, в купа се смесва брашното и подправките.
  • Добавят се олиото, лимоновия сок, водата и се разбърква до получаване на гладка паста.
  • Карфиола се накъсва на букетчета, бланшира се за 5-6 минути във подсолена вряща вода и се отцежда.
  • Карфиола се потапя в пастата и се пържи в сгорещено олио до златисто.

Няма коментари:

Публикуване на коментар