Продукти:
500 г. кайма
1 филия стар хляб
1/2 гл. лук
1 яйце
подправки за месо
чубрица
за паниране:
брашно
яйце
галета
Приготвяне:
- Каймата се смесва с накиснатият и отцеден хляб, яйцето и нарязаният на ситно лук.
- Добавят се подправките, сол на вкус, омесва се добре и се оставя да престои 1- 2 часа в хладилник.
- Каймата се разделя на 6 еднакви по големина топки.
- Всяка се слага върху стреч фолио и се притиска с длан, докато се получи плосък шницел с дебелина около 1/ 2 см.
- Всеки шницел се увива с фолиото и се оставят в камера за около 30 минути, докато се стегнат.
- След това се панират в брашно, яйце и галета и се пържат от двете страни до златисто.
Няма коментари:
Публикуване на коментар