четвъртък, 11 юни 2020 г.

Японски шницел със сос " Тонкацу"




Продукти:

4 тънки пържоли от свинско месо
2 с. л. соев сос
подправки за месо

за паниране:

брашно
1 яйце
панко

за соса " Тонкацу" :

4 с. л. кетчуп
2 с. л. сос от стриди
6 с. л. сос " Уорчестър"
1 ч. л. захар

Приготвяне:

  • Всички продукти за соса се смесват и се разбъркват добре.
  • Месото се поръсва с подправките за месо, соевия сос и се оставя да се маринова за 1 час.
  • След това всяка пържола се овалва в брашно, разбито яйце и панко. 
  • Пържат се в сгорещено олио за 1-2 минути от всяка страна, докато придобият златиста хрупкава коричка.
  • Отцеждат се върху кухненска хартия от излишната мазнина и се сервират със соса.


Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар