събота, 17 януари 2015 г.

Плескавица





Продукти:

250 гр. телешка кайма

250 гр. свинска кайма
50 гр. пилешки гърди
1 глава лук
1 - 2 скилидки чесън
1 ч. л. червен пипер
чубрица
1 ч. л. черен пипер 
сол на вкус
сухо люто чушле по желание
40 г. кашкавал
40 г. бекон

Приготвяне:



  • Нарязват се на ситно пилешкото месо, лук и чесън.
  • Бекона и кашкавала се нарязват на малки кубчета.
  • В купа се слага каймата и се омесва добре с чесъна, лука, пилешките гърди и подправките. Оставя се в хладилник за няколко часа, за да поеме добре подправките.
  • В кръгъл ринг се разстила малко по -малко от 1 см. кайма, с лъжичка се разпределя равномерно. Ако каймата се лепи  по лъжицата я потопете в студена вода.
  • Слагат се бекона, кашкавала и нарязано люто чушле.
  • Плънката се покрива с кайма, пак около 1 см , и се притиска добре.
  • Покриват се прозрачно фолио и се оставят 10 мин. в хладилник.
  • Пече се на скара 2 - 3 мин. от всяка страна.
* Сервирайте с домашна апетитка и варени картофи.
* Вместо плънката може да се сложи цяло парче кашкавал. 




Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар