Продукти:
150 г. краве масло
225 г. захар
3 с. л. какао
5 с. л. вода
3 яйца
180 г. брашно
1 пак. бакпулвер
Приготвяне:
- В малка тенджерка се разтопява кравето масло със захарта, какаото и водата, докато се получи еднородна какаова смес.
- Отделят се 100 мл. от какаовата смес за заливане, а към останалата след, като се охлади се добавят разбитите жълтъци.
- Белтъците се разбиват на сняг и също се прибавят към горната смес.
- Накрая се добавя брашното смесено с бакпулвера.
- Получената смес се изсипва в квадратна тава, намазана с мазнина и поръсена с брашно и се пече в предварително загрята на 180°С фурна около 30 минути.
- След изпичане още топъл се полива с отделената заливка.
- По желание се украсява със смлени орехи, настърган бял шоколад или шоколадови пръчици.
Няма коментари:
Публикуване на коментар