Продукти:
300 г. брашно
190 мл. хладка вода
2 с. л. зехтин
1 ч. л. суха мая
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
за намазване:
4 с. л. заатар
1 с. л. сусам
3 с. л. зехтин
Приготвяне:
- В пресятото брашно се прави кладенче и в него се слагат солта, захарта, маята и зехтина.
- Постепенно се прибавя водата и се замесва меко тесто.
- Оформеното тесто се поставя в купа, покрива се с кърпа и се оставя да втаса на топло, докато удвои обема си.
- В купичка се смесва заатара, сусама, зехтина и се разбърква добре.
- Втасалото тесто се разделя на 8 топки, които се притискат с длан и се оформят питки.
- Всяка питка се намазва със сместа от заатар и зехтин и се пече в предварително загрята на 200°С фурна, докато придобият златист цвят.
Няма коментари:
Публикуване на коментар