Продукти:
500 г. пилешки воденички
400 г. домат от консерва
1 морков
1 зелена чушка
1 червена чушка
5-6 гъби
1 гл. лук
2 ск. чесън
300 мл. пилешки бульон
50 мл. червено вино
1 ч. л. червен пипер
1 дафинов лист
магданоз
черен пипер
чубрица
Приготвяне:
- Воденичките се измиват, подсушават се и се запържват в мазнината.
- Последователно се добавят нарязаните лук, чесън, морков, чушки, гъби и също се запържват.
- Сместа се поръсва с червения пипер и след това се прибавят ситно нарязаните домати, виното и подправките.
- Посолява се и се залива с бульон, така че да покрие продуктите.
- Ястието се задушава на тих огън до готовност.
- Поднася се с картофено пюре или бял ориз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар