петък, 1 ноември 2019 г.

Бяла пармиджана с тиквички



Продукти:

2-3 тиквички
5 слайса пушен хамон
200 г. сирене " Моцарела"
настъргано сирене " Пармезан"
галета
зехтин

за бешамела:

50г. краве масло
50 г. брашно
600 мл. прясно мляко

Приготвяне:

  • Тиквичките се нарязват по дължина и се нареждат в тава покрита с хартия за печене.
  • Поръсват се със сол и зехтин и се пекат в предварително загряна фурна за 15-20 минути.
  • За приготвянето на бешамела в тенджера се разтопява маслото и се запържва брашното.
  • Изсипва се топлото мляко, подправя се със сол и се разбърква непрекъснато, докато се получи гладък сос без бучки.
  • Част от бешамела се изсипва в подходяща тава, колкото да покрие дъното.
  • Поръсва се с галета и се нарежда ред тиквички.
  • Намазва се с бешамел, и върху тях се разпределят част от нарязаните хамон и моцарела.
  • Поръсва се с галета и пармезан и същото се повтаря, докато се изчерпят продуктите. 
  • Накрая се намазва с бешамел, поръсва се с пармезан и пече в умерена фурна около 35-40 минути.





Няма коментари:

Публикуване на коментар