Продукти:
кокал от свински врат
1 гл. лук
2 ск. чесън
2 морков
1 картоф
1 стрък целина
1/4 червена чушка
дръжки от магданоз
150 г. ориз
чубрица
олио
Приготвяне:
- Кокалите се слагат в тенджера под налягане заедно с 1 морков, 1/2 гл. лук, чесъна, целината, чушката, магданоза и се сваряват за 20 минути.
- След това бульона се прецежда и месото се обезкостява.
- В малко мазнина се запържва нарязания на ситно морков.
- Към него се добавя бульона, нарязания на ситно лук и месото.
- След като поври няколко минути се добавя картофа нарязан на кубчета и ориза.
- Супата се поръсва с чубрица и сол на вкус и се вари до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар