Продукти:
1 бр. пилешки гърди
100 г. гъби
60 г. бекон
2 кисели краставички
120 г. топено сирене
4-5 с. л. гръцко кисело мляко
1 кубче местен бульон
60 мл. бяло вино
1 с. л. соев сос
черен пипер
кашкавал
Приготвяне:
- Пилешкото месо се нарязва на жулиени, поръсва се с черен пипер и соевия сос и се оставя да престои за 10-15 минути.
- След това се пържи в загряна мазнина.
- Към него се добавят нарязаните на ивички гъби и бекон.
- При непрекъснато разбъркване се прибавя топеното сирене, натрошения бульон и след 3-4 минути бялото вино.
- Оставя се къкри няколко минути, докато алкохола се редуцира и се добавя киселата краставичка нарязана на ивички и киселото мляко.
- Разбърква се добре и се сваля от огъня.
- Ястието се поръсва с черен пипер и настърган кашкавал.
Няма коментари:
Публикуване на коментар