неделя, 26 юли 2020 г.

Октопад картахена



Продукти:

1. 600 кг. замразен октопод
1/2 гл. лук
1 дафинов лист
2 картофа

2 с. л. балсамов оцет
2 с. л. лимонов сок
2 с. л. зехтин

сол " Малдон"
червен пипер

Приготвяне:
  • Октопода се размразява и измива.
  • В тенджера се слага лука, дафиновия лист и вода. Когато водата заври октопода се хваща за главата и се потапя в нея за 2-3 секунди, изважда се и след като водата заври отново пак се потапя. Това се повтаря три пъти за да не стане жилав и да не падне кожата по време на варенето.
  • Добавят се измитите цели картофи, покрива се с капак и се вари на слаб огън около 45 минути, или докато месото се пробожда лесно с нож. 
  • Сварения октопод се оставя да престои във водата, докато изстине.
  • 6 пипала от октопода се запържват в малко мазнина, докато се зачервят.
  • След това се слагат в подходящ съд и се заливат с предварително смесените оцет, лимонов сок и зехтин.
  • Картофите се обелват и нарязват, върху тях се слага октопода и се поръсва с червен пипер и сол на вкус.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар