Продукти:
2 обезкостени пилешки бутчета
1 морков
1/2 шепа сушени дървесни гъби
200 г. сламени гъби от консерва
1- 2 ск. чесън
1 см. джинджифил
2 с. л. сос хойсин
2 с. л. чили сос
2 с. л. соев сос
1 к. л. пилешки бульон на гранули
Приготвяне:
- Сушените гъби се накисват за 15- 20 минути в гореща вода.
- Пилешкото месо се нарязва на хапки.
- В дълбок тиган се сгорещява олио и се запържват нарязаните на ситно джинджифил, чесън и месото.
- Малко преди месото да придобие златист цвят се добавят нарязания морков и отцедените сушени гъби.
- При непрекъснато разбъркване се прибавят сламените гъби, пилешкия бульон, соса хойсин, соевия сос, чили соса и след 3- 4 минути се сваля от огъня.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар