петък, 26 юни 2020 г.

Пилешко с гъби и моркови



Продукти:

2 обезкостени пилешки бутчета
1 морков
1/2 шепа сушени дървесни гъби
200 г. сламени гъби от консерва
1- 2 ск. чесън
1 см. джинджифил
2 с. л. сос хойсин
2 с. л. чили сос 
2 с. л. соев сос
1 к. л. пилешки бульон на гранули

Приготвяне:

  • Сушените гъби се накисват за 15- 20 минути в гореща вода.
  • Пилешкото месо се нарязва на хапки.
  • В дълбок тиган се сгорещява олио и се запържват нарязаните на ситно джинджифил, чесън и месото.
  • Малко преди месото да придобие златист цвят се добавят нарязания морков и отцедените сушени гъби.
  • При непрекъснато разбъркване се прибавят сламените гъби, пилешкия бульон, соса хойсин, соевия сос, чили соса и след 3- 4 минути се сваля от огъня.

Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар