неделя, 18 април 2021 г.

Вкусната гъбена супа на Андриана

 


Продукти:

250 г. печурки
1 морков
1/ 2 гл. лук
2 картофа
125 г. кисело мляко
2 яйца
1,5 л. вода
целина
индийско орехче
лимонов сок
3 кайени
1 с. л. краве масло
олио

Приготвяне:
  • В сгорещена мазнина се запържват за кратко нарязаните лук, морков и картофи.
  • Добавя се водата, нарязаните гъби, сол и индийско орехче на вкус и се вари до готовност.
  • След като се свали от огъня се добавя кравето масло и нарязаните на ситно целина и кайени.
  • За застройката се разбиват яйцата и киселото мляко и на тънка струя при непрекъснато разбъркване се добавя част от бульона.
  • Получената застройка се връща в супата и се подправя с лимонов сок на вкус.


Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар