250 г. печурки
1 морков
1/ 2 гл. лук
2 картофа
125 г. кисело мляко
2 яйца
1,5 л. вода
целина
индийско орехче
лимонов сок
3 кайени
1 с. л. краве масло
олио
Приготвяне:
- В сгорещена мазнина се запържват за кратко нарязаните лук, морков и картофи.
- Добавя се водата, нарязаните гъби, сол и индийско орехче на вкус и се вари до готовност.
- След като се свали от огъня се добавя кравето масло и нарязаните на ситно целина и кайени.
- За застройката се разбиват яйцата и киселото мляко и на тънка струя при непрекъснато разбъркване се добавя част от бульона.
- Получената застройка се връща в супата и се подправя с лимонов сок на вкус.
Няма коментари:
Публикуване на коментар