неделя, 23 юли 2017 г.

Супа от гъби шимеджи




Продукти:

200 г. бели гъби шимеджи
1/2 гл. лук
1 морков
2 картофа
1 дафинов лист
1 с. л. краве масло
2 яйца
125 г. кисело мляко
магданоз
черен пипер
сол

Приготвяне:

  • В 1 л. подсолена вода се слагат да се варят нарязаните на ситно лук и моркови.
  • Когато заври се добавя дафиновият лист, нарязаните на кубчета картофи, разделените на снопчета гъби и се вари до готовност.
  • След като се свали от огъня се прибавя кравето масло.
  • За застройката се разбиват яйцата с киселото мляко и на тънка струя при непрекъснато разбъркване се изсипва част от бульона.
  • Получената застройка се връща в супата и се поръсва черен пипер и нарязан на ситно магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар