Продукти:
1 пилешко бутче
3- 4 шайби джинджифил
1 с. л. годжи бери
1 с. л. бяло вино
1 с. л. светъл соев сос
1 ч. л. сусамово олио
1 с. л. сос от стриди
1 с. л. лют сос
2 сушени шийтаке
4- 5 сушени черни гъби
1/2 кубче пилешки бульон
1 к. л. пилешки бульон на гранули
350 мл. вода
Приготвяне:
- Сушените гъби се накисват за 15- 20 минути в гореща вода.
- Пилешкото бутче се нарязва и се слага в купа.
- Към него се добавя нарязания на ивици джинджифил, виното, соевия сос, соса от стриди, лютия сос, сусамовото олио и се разбърква добре.
- След това се вари 30 минути на пара.
- Добавят се разтворените във водата бульони, отцедените гъби, годжи берито и се вари на пара още 30 минути.
- Пилешкото бутче се сервира с предварително сварени нудълси.
Няма коментари:
Публикуване на коментар