петък, 2 април 2021 г.

Агнешки котлети със сос авголемоно ала Гордан Рамзи

 


Продукти:

500 г. агнешки котлети

печурки

за маринатата:

100 мл. зехтин

50 мл. балсамов оцет

2 ск. чесън

1 ч. л. риган

за соса:

сока от 1/2 лимон

150 мл. пилешки бульон

2 жълтъка

1 ч. л. риган

Приготвяне:

  • В купа се слагат продуктите за маринатата и се пасират.
  • Котлетите се намазват с получената смес и се оставят в хладилник за 2- 3 часа.
  • След това се слагат в тава заедно с нарязаните гъби и се пекат на 220°С 15- 20 минути.
  • За приготвянето на соса жълтъците се разбиват с лимоновия сок и към тях постепенно се добавя горещия бульон.
  • Сместа се слага на огъня и се разбърква непрекъснато, докато соса се сгъсти.

Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар