Продукти:
500 г. агнешки котлети
печурки
за маринатата:
100 мл. зехтин
50 мл. балсамов оцет
2 ск. чесън
1 ч. л. риган
за соса:
сока от 1/2 лимон
150 мл. пилешки бульон
2 жълтъка
1 ч. л. риган
Приготвяне:
- В купа се слагат продуктите за маринатата и се пасират.
- Котлетите се намазват с получената смес и се оставят в хладилник за 2- 3 часа.
- След това се слагат в тава заедно с нарязаните гъби и се пекат на 220°С 15- 20 минути.
- За приготвянето на соса жълтъците се разбиват с лимоновия сок и към тях постепенно се добавя горещия бульон.
- Сместа се слага на огъня и се разбърква непрекъснато, докато соса се сгъсти.
Няма коментари:
Публикуване на коментар