Продукти:
400 г. сварен боб
2 ск. чесън
1 ч. л. паста от трюфел
1 бр. пилешки гърди
1 с. л. каперси
2 с. л. маслини
100 мл. бяло вино
риган
брашно
30 г. краве масло
2 с. л. зехтин
Приготвяне:
- В малко мазнина се запържва нарязания на ситно чесън, докато придобие златист цвят.
- Към него се добавя отцедения боб и пастата от трюфел.
- Разбърква се добре и се сваля от огъня.
- Пилешките гърди се нарязват на тънки парчета и се поръсват със сол и черен пипер.
- В тиган се загрява кравето масло и зехтина.
- Месото се овалва в брашно и се пържи в загряната мазнина до златисто.
- Поръсва се с 1 с.л. брашно и залива с виното.
- След като виното се изпари се добавят каперсите, маслиниите, ригана и малко вода.
- След няколко минути се сваля от огъня.
- Филенцата се сервират върху боба и се поръсват със соса от готвенето.

Няма коментари:
Публикуване на коментар