събота, 13 септември 2025 г.

Пилешки филенца с боб

 


Продукти:

400 г. сварен боб

2 ск. чесън

1 ч. л. паста от трюфел

1 бр. пилешки гърди

1 с. л. каперси

2 с. л. маслини

100 мл. бяло вино

риган

брашно

30 г. краве масло

2 с. л. зехтин

Приготвяне:

  • В малко  мазнина се запържва нарязания на ситно чесън, докато придобие златист цвят.
  • Към него се добавя отцедения боб и пастата от трюфел.
  • Разбърква се добре и се сваля  от огъня.
  • Пилешките гърди се нарязват на тънки парчета и се поръсват със сол и черен пипер.
  • В тиган се загрява кравето масло и зехтина.
  • Месото се овалва в брашно и се пържи в загряната мазнина  до златисто.
  • Поръсва се с 1 с.л. брашно и залива с виното.
  • След като виното се изпари се добавят каперсите, маслиниите, ригана  и малко  вода.
  • След няколко минути се сваля от огъня.
  • Филенцата се сервират върху боба и се поръсват със соса от готвенето.

Няма коментари:

Публикуване на коментар