1 рак морски бивол
2 ч. ориз
1 зелена чушка
1 ч. едър замразен боб
6 малки калмара
1/2 гл. лук
1 ск. чесън
1 ск. черен чесън
2 с. л.пържен домат
5 1/2 ч. рибен бульон
подправки за паеля
Приготвяне:
- Рака се измива под студена течаща вода, и след това се отделят краката и щипките.
- Обръщаме рака с главата надолу и с помощта на нож отваряме тригълната част.
- Отваряме черупката, като внимваме да не я счупим.
- Месото( бялата част) и коралът ( червената част) се запазват, а сивите триъгълни парчета отстрани са хрилете се изхвърлят.
- В паеля се загрява мазнина.
- В нея за кратко се запържват краката и щипките на рака, и след това се изваждат.
- В същата мазнина се запържват нарязаните на ситно лук, чесън и чушка.
- При непрекъснато разбъркване се добавят калмарите, боба и накрая ориза.
- Прибавя се домата, подправките и бульона.
- Вари се 5 минути на силен огън, след това огъня се намалява.
- След 10 минути готвене се поставят парчетата рак отгоре и се вари до готовност.


Няма коментари:
Публикуване на коментар