петък, 19 септември 2025 г.

Бонфиле с праскови

 





Продукти:

1 свинско бонфиле

1 праскова от консерва

4 слайса бекон

2 слайса шунка

50 г. моцарела

Приготвяне:

  • Филето се разрязва надлъжно без да се отрязва докрай, така че да се получи като отворена книга.
  • Върху него се слага стреч фолио и се начуква за да се изтъни.
  • Поръсва се от двете страни със сол и черен пипер.
  • Нареждат се слайсовете бекон и шунка.
  • В широката част на месото се слага нарязаната праскова, завива се на стегнато руло и се затваря с помощта на клечки за зъби.
  • Рулото се слага в намазнена тава и се пече на 180ºC около 20 минути.
  • Малко преди месото да е готово се изважда, махат се клечките за зъби, поръсва се с настъргана моцарела и се връща във фурната, докато сиренето се разтопи.




Няма коментари:

Публикуване на коментар