Продукти:
300 г. филе секрето
2 с. л. сок от портокал
сушен чесън
риган
подправки за месо
зехтин
за гарнитура:
1 зелена чушка
1 червена чушка
1 оранжева чушка
3- 4 ск. чесън
оцет
картофено пюре
Приготвяне:
- В подходящ съд се смесват подправките с портокаловия сок и струйка зехтин.
- Филето се натрива с получената смес и се оставя да се маринова в хладилник за няколко часа.
- Чушките се почистват от дръжките и се пържат заедно с целите необелени скилидки чесън на слаб огън в обилно количество мазнина.
- Изпържените чушки се нарязват и към тях се добавя обеления и намачкан чесън и се подправят със сол и оцет на вкус.
- Месото се пече в нагорещен и леко намазнен тиган за 3- 4 минути от всяка страна.
- След това се поръсва със сол и се оставя да почине за1- 2 минути.
- Филето се нарязва и се сервира с чушките и картофено пюре.

Няма коментари:
Публикуване на коментар